Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Szerencsevadász ❈

Leírás:

A szerencsevadászok általában nem igazán törődnek az etikával, a lelkiismerettel, és úgy általában semmivel, ami a meggazdagodásuk vagy a hí­rnevük útjában állna. Nekik aztán ne mondják meg, hogy hová menjenek, mit csináljanak, és hogyan éljék az életüket!
Igazából nem feltétlenül teljesen negatí­v kaszt, hiszen vannak olyan szerencsevadászok akik a törvényeken belül maradva próbálják "megcsinálni a szerencséjüket".
A legtöbbjük azért általában többé-kevésbé kérdéses erkölcsű. Akadnak köztük kincsvadászok, csempészek, gyűjtögetők, csalók... vagy akár banditák, zsiványok is. Esetleg egyenesen kalózok, akik a tengerek vizeit szelik, és egész hajókat foglalnak el. Vannak lágyszí­vűbbek is, de akadnak szép számmal könyörtelenek, akiknek semmi se szent. íltalános mottójuk, hogy a cél szentesí­ti az eszközt.


Tipp:

A szerencsevadászok akár egyedül, akár csoportban jól megállják a helyüket, bár esetükben a csoport nem csak társakat, hanem átverni való bolondokat is jelenthet. Րk az egyik legsokoldalúbb kaszt, í­gy az, hogy mivel jársz a legjobban, attól függ, hogy milyen célokat tűzül ki magadnak, és milyen eszközöket vagy hajlandó felhasználni az elérésük érdekében. Kincsvadász? Csaló? Kalóz? Bandita? Sőt, ha sikerül jól eladnod magad, bárki lehetsz!


Kaszt fő képességei:

Megtévesztés, Észlelés, ílcázás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A szerencsevadászoknak gyűjtögetésnél nagyobb esélyük van értékes, ritka dolgokat találni. Kalandokban bármiféle szerencsével kapcsolatos kérdésben kedvezőbbek az esélyeik, mint a többi kasztnak.


Speciális képesség:

Vak Szerencse – Egész egyszerűen piszok mázlisták. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha bármilyen fizikailag negatí­v hatás érné őket, akkor azt valamilyen rendkí­vüli szerencsével megússzák, feltéve hogy ez nem teljességgel lehetetlen. Például ha harcolnak valakivel, és az ellenfelük eltalálná őket, akkor szerencséjüknek hála mégis sikerül elkerülniük azt valahogy. Vagy ha egy kalandban, mondjuk a viharos tengeren nem sikerül egy mentődobás, és emiatt leesne a hajóról, a szerencséjének hála mégis megúszhatja. Esetleg lehet egyszerűen annyi, hogy meglökik amikor egy tálca sört visz épp az asztalához, mégis sikerül valahogy megmentenie őket... De például megkötözve, a hóhér bárdja alatt térdelve nincs az a szerencse ami megmenthetné az életüket.

A képesség naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek