Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére

GY.I.K.Ez itt a Gyakran Ismételt Kérdések, azaz röviden GYIK részlege. Itt mindenféle olyan kérdésre megtalálhatod a választ, ami felmerülhet a játékosokban egy-egy dologgal kapcsolatban. Folyamatosan bővül, ahhoz mérten, mi az, amit esetleg a játékosok gyakrabban kérdezgetnek úgy, hogy valóban nincs még leírás vagy plusz információ róla az oldalon. Ám fontos megjegyeznünk, hogy ez a részleg egyáltalán nem váltja fel semmilyen módon a "Kezdő Kalandoroknak" nevű fülecskét, hiszen az az a hely, ahol mindent részletesen elmagyarázunk Neked a kezdetekről és az oldal dolgairól! Ezért mindenképpen nézz be oda, akkor is, ha már szerepjátékoztál máshol! Amit itt megtalálsz, az még nem elég ahhoz, hogy játszhass az oldalon, ezek csak a már játékba rázódott játékosok segítségére vannak itt! Tehát itt is elmondjuk, olvasd el a Kezdő Kalandoroknak nevű fülecskét (<<< arra van, baloldalon)! Mert ott szinte mindent megtalálsz leírva, ami kérdésed csak lehet a játékkal kapcsolatban, és a kényelmed kedvéért elláttuk linkekkel is!


Mi az a Hős karakter?

A 'Hős karakter' ranggal ellátott karakterek ugyanolyan hétköznapi életet élhetnek, mint a Te karaktereid (azaz bármikor, bárhol, bárhogyan játszhatnak), ám komoly fordulatokat vihetnek az életedbe, na meg a világ sorsába, és tulajdonképpen Kalandmesteri státusszal bírnak. Vagyis bármit is írnak, bárhogyan mesélnek, arra kötelező reagálnod! Valamint az esetleges történéseket is Kalandmesteri szinten irányíthatják, befolyásolhatják. Irányítójuk minden esetben egy Staff tag, vagy egy Kalandmester. Többnyire híres, ismert vagy nagyhatalmú szimelek.
Figyelem! A Hős karakter NEM játékos karakter! Ezért nem is láthatjátok őket nap mint nap belépni és csak úgy játszani, mert ők azért vannak, hogy kalandmesteri státuszban alkalomadtán színesítsék a hétköznapjaitokat és kalandokat vezethessenek fel esetlegesen. Mindössze azért nem egyszerű Kalandmesterek, hanem konkrét személyek, hogy ezáltal személyesebbé, átélhetőbbé, élvezhetőbbé és színesebbé tehessük az egyes hírességekkel való interakciókat, és megpróbálhassunk valami egyedi és különleges dolgot nyújtani a számotokra.

Mi az a Speciális karakter?

A 'Speciális karakter'-ek az oldal staffjának közös karakterei. Például: Városi Őrség, Lessandre Nővérei, stb. Ezeknek a különböző nagy csoportoknak saját karakter lett létrehozva, amelybe bármelyik staff tag vagy 'Legendár' titulusú Kalandmester bármikor beléphet, és írhat velük. Kalandmesteri státusszal bírnak, azaz az ő hozzászólásaikat nem hagyhatjátok figyelmen kívül, és kötelező reagálni rájuk. Valamint ugyanúgy el kell fogadni az esetleges fordulataikat, akár egy Kalandmesternél - hiszen egyébként is valószínűleg egy KM, ha nem egyenesen egy staff tag irányítja éppen. (Egy játékon belül nem történik váltás egy adott speciális karaker irányítói között. Vagyis aki elkezd egy játékot egy adott speciális karakterrel, mindig az is fejezi be.)

Mi a különbség a Speciális karakter és a Speciális faj között?

A 'Speciális karakter'-t lásd eggyel fentebb. A 'Speciális faj' pedig a fajleírásoknál található utolsó három, azaz külön kérvényezhető faj (cherub, nimfa, rakassa). Ide tartoznak még az idősebb elfek, szilvánok, stb, és a fejleírások szerint gyermeknek mondható karakterek, stb. (Akik nem léptek még legalább kamasz korba.) Míg a 'Speciális karakter' egy Kalandmester vagy Staff tag áltla irányított, mesélői státuszú karakter, addig a 'Speciális faj' egy egyszerű játékos karakter, amelyet külön kérvényezhetnek a játékosok bizonyos számú hozzászólás és rang elérése után. Nézd meg a szabályzatban! (Rutinos játékos rang.)

Ki az a mentor?

A mentorok olyan játékosok, akik bár nem tartoznak a staffba, de segítik a staff munkáját azáltal, hogy elvállalják a kezdő játékosok patronálását. Vagyis elmagyaráznak nekik dolgokat, amiket esetleg nem értenek, bevezetik őket az oldal világába, a játékba és a közösségbe. Ez kimerülhet egyszerű üzenetváltásban is, ám akár játékba is kezdhetnek, hogy így együtt gyakoroljanak. Ez mentorfüggő. A mentorokat felismerheted azáltal, hogy a rangjuk mellett egy (M) található.

Hogyan lehetek mentor?

Mentor akkor lehetsz, ha már van minimum egy játékos rangú karaktered, megfelelő a helyesírásod és fogalmazásod, és tisztában vagy az oldal világának alapvető dolgaival, valamint a szabályzattal. Valamint fontos az empátia, a segítőkészség, és, hogy tudj valamennyi időt szánni rendszeresen az oldalra, így pedig a játékosokra, vagyis mentoráltakra. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, akkor bármikor jelentkezhetsz egy staff tagnál, hogy szeretnél mentor lenni, a staff pedig elbírálja, hogy végül azzá válhatsz-e vagy sem.
(Jelenleg nem keresünk új Mentorokat.)

Mi az a LÁMA?

A LÁMA a Leerasi Fáma rövidítése, amely Leeras világának egyfajta hírújsága, pletykarovata, stb. Mindig a Főoldalon találhatod meg az új híreket (alatta pedig a régebbiekhez a linket), amelyek fontos információkkal és érdekességekkel is szolgálhatnak a karaktereitek számára. Tehát a Leerasi Fáma IC, azaz játékbeli híreket tesz közzé bizonyos időközönként.

Hogyan értesül a karakterem a LÁMA híreiről?

Mivel Leerason mai formájában nem létezik újság, így leginkább kikiáltóktól hallhatod az ott elolvasott híreket, esetleg pletyka alapján olyan NJK-któl vagy JK-któl, akik kikiáltóktól vagy másoktól hallották. Tehetősebbek pedig azt is megtehetik, hogy írnokok által feljegyzett pergamentekercsekről olvassák el ezeket a friss híreket. (Ám az írnokok is a kikiáltóktól hallottakat jegyzik le és sokszorosítják. Ezeket a pergameneket pedig leginkább csak a nemesek, magasrangúak tudják megszerezni. Ez hasonlít a leginkább egy "újság" formához.)

Mi tudható a Fitofutamról IC?

A Fitofutam IC, azaz a játékban, valóban megrendezésre kerül, minden hétvégén, Leorth napján. A futam az Azúrparkban található Királyi Arénában van, s minden héten más raptorok versenyeznek. Nyugodtan ki lehet játszani, hogy valaki egy hétvégén itt tartózkodik, mindössze tüntessétek fel a fejlécben valamilyen módon, hogy itt vagytok az Azúrparkon belül. Ezen túl természetesen nem kötelező kijátszani egy futamon való részvételt sem, így bárki számára maradhat ez a kis szerencsejáték OC, azaz játékon kívüli is.

Mit jelent az, hogy "Ügyeletes Stafftag"?

Mint láthatod, a fórumon, a baloldali információs sávban találsz egy olyat, hogy "Jelenleg Ügyeletes Stafftag". Itt időről időre felbukkan egy-egy stafftag neve, majd eltűnik. Ez azért van, mert amikor látod ott egy stafftag nevét, az éppen "betette magát ügyeletbe", vagyis azt jelzi ezáltal felétek, hogy teljes gőzzel készen áll arra, hogy megválaszolja a kérdéseiteket, és segítsen Nektek. Ez nem azt jelzi, hogy éppen online-e valaki a staffból, hiszen sokszor akkor is itt vannak, amikor nem látjátok őket sehol sem, csak éppen valamin gőzerővel dolgoznak a színfalak mögött. Mindössze azt jelzi, hogy abban az időben, amikor ott látod az adott stafftag nevét, ő biztosan készen fog állni rá, hogy minden tőle telhetőt megtegyen azért, hogy segíthessen Neked.

Milyen hangszerek vannak a világban?

A világban fellelhető jelenlegi hangszerek: hárfa (elfektől), furulya, fuvola (elfektől), síp, pánsíp=szilvánsíp (szilvánoktól), lant, bőgő (elfektől), hegedű (elfektől), hangdrum=hangdob (déli, soulan hangszer), nickelharph=hárfalant (északi, raun hangszer), dob, líra (elfektől), kettőssíp (orkoktól), bőrduda (altosról), csengettyű, bronzharang, üstdob, gong, darbuka (asuriktól)

Kik a Staffsegédek, és hogyan válhatok azzá?

Gyakornokok, ha úgy vesszük. Ideiglenes rang, amely egy lépcsőfok affelé, hogy egy napon az adott segéd Staff tag lehessen, Moderátor vagy Kalandmester formájában. A Staffsegédek legfőbb feladata a hozzászólások ellenőrzése és javítása, emellett pedig olyan feladatokat is ellátnak, mint a játékosok megsegítése, vagy apróbb háttér feladatok és munkák, melyekkel a Staff megbízza őket. Az Adminisztrátorok ajánlhatják meg neked ezt a rangot, saját magadtól nem jelentkezhetsz. Ha aktív vagy, betartod a szabályokat, ismered már a világot és a közösségbe is jól beilleszkedsz konfliktusok nélkül, akkor növeled a lehetőségét, hogy Téged is felkeressünk egyszer.


© Leeras Legendája 2018-2020 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek