Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére

Bestiárium és Herbária

BESTIÁRIUM
Itt olvashatsz Leeras különleges, csodálatos, és egyben veszélyes állatvilágáról!
Leeras világában fellelhetőek az átlagosabb állatfajok is. Például:
- haszonállatok és háziállatok (úgy mint lovak, pónik, ökrök, tehenek, birkák, csirkék, juhok, kutyák, macskák stb)
- a humanoid közösségekkel gyakorta együtt élő állatfajok ( úgy mint patkányok, varjak, galambok, hollók, csigák, gyíkok, stb)
- átlagos erdei állatok ( például farkasok, szarvasok, nyulak, fácánok, őzek, vaddisznók, rókák, sasok és sólymok stb)
- szokásos rovarok ( mint a legyek, szúnyogok, lepkék, katicabogarak, szarvasbogarak, keresztes és kaszáspókok, sőt még szentjánosbogár is, ám azt leerason fénybogárnak hívják, stb)
- vízi állatok (mindenféle hal, pl ponty, csuka, harcsa, keszeg, tengerekben cápák, bálnák, polipok, medúzák stb)
- néhány ritkábbnak számító állatfaj (mérges és óriáskígyók, krokodilfélék, madárpókok, skorpiók, apróbb selyemmajmok, paradicsommadarak, papagájok stb)

Amely állat biztosan nincs Leeras világában:
koala, panda, csimpánz és semmilyen humanoid majomféle (gibbon, orángután stb), zsiráf, elefánt, kenguru valamint olyan állatok melyeknek a nevükben szerepel valamilyen a valós világban létező kontinens vagy vidék vagy elnevező neve (pl thomson gazella, afrikai oroszlán, amerikai óriás csiga, amazonasi folyamidelfin stb).

Amennyiben mindenképpen olyan állatot szeretnél valamiképpen beírni a játékodba, amelynek nem vagy biztos a létezésében, kérd ki az adminisztrátorok vagy a moderátorok véleményét!

Lássuk a Bestiáriumot! >>>❈❈❈


HERBÁRIA
Itt olvashatjátok a legismertebb növényeket, gombákat és ásványokat.
Természetesen ezeken kívül az általunk ismert növények (százszorszép, napraforgó vagy répa, kukorica, és csiperke gomba, stb lásd lentebb!) is mind léteznek, ezeken felül pedig számos különleges növény és gomba található még Leerason belül (például a Tartosi Fényerdőkben, vagy a barlangok mélyén), ám ezek, melyek itt olvashatóak leginkább csak a világ bármely pontján, ám csak és kizárólag Leerasban megtalálható növények és gombák, valamint ásványok.
Leerason léteznek hétköznapi növények is.
Nagyjából minden hétköznapi növény, ami a mi világunkban is van. Kezdve a kamillán, ibolyán és rózsán, a fűzfán és fenyőn át egészen a pálmafákig, kardvirágig, liliomig vagy a nárciszig. Ha valamilyen ritkának számító növényről szeretnél írni, előtte kérd ki egy adminisztrátor vagy moderátor véleményét!

Lássuk a Herbáriát! >>>A világban elnevezett növények, gyümölcsök (stb), melyek más nevet kellett, hogy kapjanak:

görögdinnye: vörösdinnye
makadám dió: kindalh
törökmogyoró: colurrna

(Ez a rész folyamatosan bővülhet.)

A világban nem létező növények/zöldségek/gyümölcsök/stb:
- rizs és rizsfélék (mivel Leeras jelenleg ismert világában nem ismerik ezt a növényt, nincs alkalmas terület a termésére)
- bambusz, bambuszrügy, távolkeleti ételek, zöldségek, gyümölcsök, stb (mivel nincs ilyen típusú terület a jelenlegi világban)
- semmiféle olyan növény, amelynek a nevében létező név/városnév/országnév/helynév/stb van (Pl. chilei araukária, kínai lilabogyó, stb)
- a fentebbi vonatkozik a zöldségekre, gyümölcsökre is (Pl. nyugat-indiai uborka, római saláta, goji bogyó, japán naspolya, stb)

Ha a fentebb említett növénykategóriákban bármelyik is létezik, azok bekerülnek az eggyel feljebbi "A világban elnevezett..." felsorolásba.


❈❈❈

© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek