Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<< vissza

Nimfa

Magasság:

nő 140-160 cm


Szemszín:

kék, zöld vagy arany


Hajszín:

bármilyen


Bőrszín:

fényes fehér, halvány zöldes vagy kékes


Maximális életkor:

ismeretlen


Hitvilág jelenleg:

az erdő istenei


Általuk kedvelt fajok:

szilván


Számukra semleges fajok:

elf, törp, cherub


Kevésbé kedvelt fajok:

ember, ork, goblin, félvér, rakassa


Lehetséges utód:

ismeretlen


Állapotosság időtartama:

-A hitvilág természetesen csak az általános hitvilág, ezen kívül másban is hihetnek, de a többségük leginkább ebben hisz. A felsorolt fajok közül pedig lehet, hogy a te karaktered teljesen más fajokat kedvel vagy nem kedvel, ez csak az átlag, a leginkább megszokott tőlük.

Rövid leírás:
A nimfák gyönyörűséges teremtmények, küllemük leginkább az elf nőkéhez hasonlítható, csak még náluk is sokkal szebbek, már ha egyáltalán lehet hinni a legendáknak. A faj létezésében senki sem biztos, persze van aki teljes mértékben hisz bennük, de ugyanúgy van, aki egyáltalán nem. A mesékben kizárólag nőkről lehet hallani, erdők és hasonló vadregényes területek mélyén élnek, és óvják, vigyázzák annak élővilágát, vagy épp elűzik onnan azt, aki ártana neki. Általában kíváncsi teremtményként számolnak be róluk, de ugyanúgy vannak jólelkű, segítő szándékúak is, mint könyörtelen, szívtelen egyedek. Egy valami viszont minden mesében megjelenik, ez pedig a mágikus hatalmuk. Néha egyszerű alakváltásról vagy gyógyító képességekről esik szó, de olyan legendák is vannak amiben egész erdők sétáltak odébb a parancsukra.Társadalom:

A nimfákról gyakorlatilag semmi sem ismert, egyáltalán a létezésük is csak mítosz, minden amit tudni vélnek róluk mesékből származik. Állítólag mind gyönyörű, fiatal nők és egyedül élnek erdők, vadregényes vidékek mélyén, őrizve a táj érintetlenségét.
Azt mondják van saját nyelvük, amelyet még senki sem fejtett meg, és megtanulni is iszonyatosan nehéz lehet, ugyanis madártrillára, ágrecsegésre, vízcsobogásra és a szél hangjaira is egyaránt hasonlítanak. Mintha nem is szavak volnának, hanem valamiféle különös ének, amit látszólag az egész erdő ért.Öregedés:

Ismeretlen. A mesékben a legfiatalabbak emberi szemmel tizenéves lányként vannak leírva, de a legidősebbek sem tűnnek öregebbnek 20-30 évesnél.Házasság:

Kizárólag nőkről szólnak a legendák, és azokban is csak egy-egy szerepel, így házasságról esetükben nem beszélhetünk.Hit:

Állítólag az erdők isteneit szolgálják.Mágia:

A legendákban szinte minden alkalommal különleges, megmagyarázhatatlan, hatalmas képességeik vannak. A teljesség igénye nélkül, gyakran van szó alakváltásról, a természet lényeinek irányításáról, akár fák, növények mozgatásáról, férfiak elcsábításáról, de sok mese létezik, így ismeretlenek a korlátaik.Érdekességek:

A nimfák a legendák szerint az erdőistenek (erdő, szél és folyó isten) gyermekei, akik akkor születnek, amikor az adott isten megismeri az igaz szeretetet egy szimel iránt. Azt mondják sosem öregednek, ha elérkezik az idejük, képesek valamiképpen visszafiatalodni, s ha úgy érzik, már betöltötték a sorsukat, fává változnak, s abban térnek örök nyugalomra.Ajánlott Kasztok:

Speciális faj, így nem választhat a rendes kasztok közül. Három "kasztjuk" létezik, Víz-, Szél-, és Erdőnimfák. (részletek később kerülnek be)Faji bónuszok:

EgyediFaji hátrányok:

EgyediFaj maximum elérhető tulajdonságai:
Tulajdonság Érték
Erő: Nagyon Jó (8)
Fizikum: Nagyon Jó (8)
Ügyesség: Heroikus (12)
Agilitás: Legendás (15)
Gyorsaság: Kivételes (10)
Intuíció: Legendás (15)
Intelligencia: Epikus (13)
Akaraterő: Heroikus (12)
Karizma: Legendás (15)


Ismert Történelmük:

Legendákban, mítoszokban, mesékben szerepelnek csupán, lehetetlen behatárolni, hogy mikori az első ilyen és néha még ma is hallani olyan "bolondokat" akik állítólag nimfával találkoztak, de hivatalos expedíciók sosem találtak semmit. Érdekesség lehet, hogy ezek a mesék mind Leerainról származnak, Raseai eredetű hiedelmek nincsenek.<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2020 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek