Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<< vissza

Mirimi

Magasság:

nő 90-110 cm, férfi 90-120 cm


Szemszín:

kék, zöld, szürke, barna vagy fekete


Hajszín:

barna, fekete, sötétszőke, sötétvörös, nagyon ritkán világos


Bőrszín:

fehér vagy kicsit kreol


Maximális életkor:

nagyjából 50


Hitvilág jelenleg:

Missani, a kedves


Általuk kedvelt fajok:

ember, elf, szilván, félvér, törp, cherub, nimfa


Számukra semleges fajok:

ork, goblin, rakassa


Kevésbé kedvelt fajok:


Lehetséges utód:

+mirimi=mirimi


Állapotosság időtartama:

6 hónapA hitvilág természetesen csak az általános hitvilág, ezen kívül másban is hihetnek, de a többségük leginkább ebben hisz. A felsorolt fajok közül pedig lehet, hogy a te karaktered teljesen más fajokat kedvel vagy nem kedvel, ez csak az átlag, a leginkább megszokott tőlük.

A mirimik az apró népek.
Kis termetű, gyermeki - nem gyerekes, nem butácska, nem rendetlenkedő, hanem: gyermeki - lélekkel rendelkező faj. Azaz lelkes, vidám, szimelszerető, kíváncsi, olykor kissé naiv. Az egyszerű igazságok és a könnyű boldogságok teremtménye.
Hajuk leginkább egyenes szálú, és mindig kócosnak tűnő, annyira sűrű. Szemük arányaiban véve kicsit nagyobb mint a többi fajnál, de ezen kívül szinte teljesen ugyanúgy néznek ki mint az emberek, csak sokkal de sokkal kisebb termetűek. A fülük nem hegyes, hanem kerek, végtagjaik arányosak, és inkább vékonyak, mint zömökek, a törpökkel ellentétben.
Mindig jó kedélyűek, derűsek, és szeretik az élet apró örömeit. Kíváncsiak, és szeretnek mindenféle játékokat játszani, akár csak a gyerekek. Néha naivak is, és nem mindig hallgatnak a józan észre, de nem szabad alábecsülni őket! Vannak ám olyan mirimik, akik kis termetük ellenére elhagyják a békés falujukat, melyben a hatalmas fák gyökerei között ásott üregházakban élnek, és nekivágnak a nagy – náluk szó szerint - világnak, hihetetlen bátorságról és kalandvágyról téve ezzel tanúbizonyságot. Kedves kis békés, vidám és olykor meggondolatlan lényük erős szívet takar. Szerencsére a mirimiket hihetetlen ügyességgel és igazán jó gyorsasággal áldották meg, így ha nem is a legerősebbek vagy a legokosabbak, de meglehetősen gyorsan tudnak reagálni minden veszélyre, és nagyon jól rejtőzködnek.Társadalom:

A mirimik egymást segítő, jól szervezett közösségekben élnek. Nincsenek városaik, csak falvaik vannak Nyugatfásban, melyek közül a legnagyobb Honliget, két másik említésre méltó pedig Erdőcske és Ágfonat. A falvakat a falusi elöljárók irányítják, de a közösséggel együtt, mindössze a nagyobb döntéseknél az ő szava számít a leginkább.

Házaikat félig sárból és kőből építik, félig pedig a föld alá, a fák gyökerei közé. Apró ajtóik vannak, és még apróbb ablakaik, hogy véletlenül se keveredhessen be valami ragadozó. A falvakban egymás között még mindig gyakorta él a cserekereskedelem, de más szimel falvakkal már dreelben üzletelnek. Leginkább a bogyók, a különleges erdei fűszerek, a gombák és az erdei madarak tojásaival kereskednek. Sokuk gyűjtögetéssel szerzi be ezeket, ám vannak közöttük, akik a kis kertjeikben bogyós bokrokat és gombákat, fűszernövényeket és erdei zöldségeket termesztenek, de jól értenek a halászathoz is. Gyakran nagyobb kutyákat használnak a házőrzősen kívül hátas állatnak is.Öregedés:

A mirimik nagyon gyorsan fejlődnek. Gyerekkoruk nyolc éves korukig tart, ekkor kezdenek kamaszodni, 12 évesen pedig már fiatal felnőttek, de társadalmukban ezt igazán csak 15 éves korukban ismerik el. Nagyjából negyven éves koruktól lehet őket öregnek nevezni, a szerencsésebbek pedig megélhetik az ötven éves kort is.Házasság:

A mirimik nem házasodnak, csak akkor ha már biztosak benne, hogy életük párjára leltek, és kitartanak mellette végig. Egy átlagos mirimi családba akár négy-öt gyermek is születhet, ritka az egyke mirimi, és meglepően gyakoriak közöttük az ikrek, akik között különös, erőteljes, megérzésalapú kapcsolat szövődhet, mintha mindig éreznék, hogy mi van a másikkal, hogy érzi magát.Hit:

Nem igazán van olyan mirimi, aki nem Missaniban, a kedvesben, a saját istenükben hinne. Kíváncsiságuk miatt persze sokfelé szétszéledtek már a világban, ismerik más fajok hitvilágát is, de azokat, ha bajuk nincs is vele, leginkább mellőzik Missanival szemben. Fontos szereplője még hitrendszerüknek Naharin, aki állítólag Missani gyermeke volt, és életét feláldozva vezette népüket régi otthonukból, Mirimarból Leerain kontinensére, megmentve őket a biztos pusztulástól.
Részleteket lásd: HitvilágMágia:

A Mirimiknek sok legendájában szerepelnek különleges képességű fajtársaik, de a valóságban rendkívül ritka volt köztük az ilyesmi. Ma már, hogy sokat hallottak a mágiáról, felismerik maguk között ha valaki tehetségesnek bizonyul, de nem kifejezetten tartoznak a jó képességű mágusok közé, nagyjából ugyanolyan mértékben és ütemben tudják elsajátítani, mint az emberek.Érdekességek:

A mirimi lakodalmak messze földön híresek. Habár falvaikat inkább rejtve tartják, és kevés olyan szimel van, akinek lehet szerencséje betévedni egy apró mirimi faluba, azt már mindenki tudja, hogyha valamit, hát a lakodalmat azt világra szólóan megszervezik. A szertartás állítólag gyönyörű, az ara tele virágokkal és fonatokkal, a lakodalmak pedig három napig tartanak, és annyi étel és ital van, hogy a násznép alig bírja végül elvonszolni magát amikor véget ér. A menyasszonyt és a vőlegényt pedig az egész falu megajándékozza.Ajánlott Kasztok:

mutatványos, bárd, polgár, kereskedőFaji bónuszok:

Méretüknél fogva kisebb helyekre is könnyebben beférnek, és +1 bónuszt kapnak minden álcázással kapcsolatos kérdésben, dobásban. Könnyebben elbújhatnak, mászhatnak szűkös helyeken is, nem tartanak a sötét kis odúktól.Faji hátrányok:

Termetük miatt -10% módosítót kapnak közelharcban alap támadási és védekezési értékükre. (A karakterlapukon a módosított érték szerepel.) Kevésbé kedvelik a sűrűn lakott, nagy településeket, nem szeretik a tömeget.Faj maximum elérhető tulajdonságai:
Tulajdonság Érték
Erő: Jó (7)
Fizikum: Kivételes (10)
Ügyesség: Legendás (15)
Agilitás: Mitikus (14)
Gyorsaság: Rendkívüli (11)
Intuíció: Kivételes (10)
Intelligencia: Kivételes (10)
Akaraterő: Kitűnő (9)
Karizma: Epikus (13)


Ismert Történelmük:

A Mirimik Mirimar szigetéről származnak, ennyi bizonyos, de hogy pontosan hol volt ez a sziget és mi történt vele, arról senki nem tud semmit. Állítólag Naharin, saját istenük gyermeke hozta őket saját életét feláldozva a pusztulásra ítélt Mirimarból egészen a Szilvánok területére, valamikor a 4800-as évek elején. Először Erdővégben éltek a Szilvánokkal, a szilvánok amíg csak tudták elrejtették a Mirimiket a világ elől, de csak idő kérdése volt hogy végül kitudódjon létezésük.

A Cherubok közbenjárásának hála nem csak az erdő népe, de az elfek is segítették az új jövevényeket, akik váratlanul hamar beilleszkedtek. Néhányan maradtak ugyan Erdővégben, vagy más közeli Szilván településeken, de többségük vágyott egy saját otthonra. Az árnyas rengeteg környékét és a Raunok közelségét azonban sem az elfek sem a Szilvánok nem tartották elég biztonságosnak ahhoz hogy az apró, békés és viszonylag naiv Mirimik letelepedjenek. Végül az Elfek Delront kérték meg, hogy biztosítson nekik helyet saját uradalmában. Eredeti érkezésüktől meglehetősen messze kaptak földet, Nyugatfás északnyugati szegletében, ott épült meg az egyetlen jelentős Mirimi település, Honliget.

Többségében a mirimik azóta is ott élnek, a közel két évszázad alatt szinte teljesen alkalmazkodtak a vidékhez és a környező népekhez. Átvették a technológiákat, a nyelvet, még a szilván és emberi kultúrákból is egy keveset. Ismerik már őket világszerte, és bár a nagyvárosokon kívül meglehetősen ritka látványnak számítanak, kíváncsiságuknak hála egész szépen elterjedtek a kontinensen.<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek