Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<< vissza

Cherub

Magasság:

nő 230-270 cm, férfi 240-280 cm


Szemszín:

ezüst vagy arany, ritkán világoskék


Hajszín:

vakí­tó fehér, arany, ritkán mélysötét


Bőrszín:

hófehér, fényes zöld vagy arany,
a szárnyuk minden esetben fehér


Maximális életkor:

ismeretlen, végtelennek hiszik


Hitvilág jelenleg:

saját hitük, ha van, ismeretlen,
Leeras minden hitvilágát megbecsülik


Általuk kedvelt fajok:

mindegyik


Számukra semleges fajok:

nincs


Kevésbé kedvelt fajok:

nincs


Lehetséges utód:

Leerason képtelenek az utódnemzésre


Állapotosság időtartama:

IsmeretlenA hitvilág természetesen csak az általános hitvilág, ezen kívül másban is hihetnek, de a többségük leginkább ebben hisz. A felsorolt fajok közül pedig lehet, hogy a te karaktered teljesen más fajokat kedvel vagy nem kedvel, ez csak az átlag, a leginkább megszokott tőlük.

Rövid leí­rás:
A cherubok alkatra leginkább az emberekre hasonlí­tanak, de jóval nagyobbak azoknál, hátukon pedig hatalmas, fehér, tollas szárnyak vannak. Rendkí­vül intelligens, gyönyörű lények, erejük pedig még méretükhöz képest is hatalmas. Más szemmel látják a világot, mint Leeras őshonos népei, ők ugyanis egy másfajta létsí­król származnak. Evilági, fizikai testüket csupán mágiának köszönhetik. Számukra a létezés eme formája teljesen új és izgalmas. Mindennél többre tartják az életet, de igyekeznek közvetlenül nem beavatkozni a világ dolgaiba, inkább csak mint megfigyelők, tanácsadók vannak jelen a világban. A cherubok szerény, egyszerű népek, nem vágynak sem hatalomra, sem fényűzésre. Nem tartják magukat különbnek másoknál, igyekeznek segí­teni bármiben, amiben tudnak, és a lehető legkevesebb nehézséget okozni vendéglátóiknak.Társadalom:

Nem ismert, hogy a cherubok társadalma milyen a saját világukban, ám Leeras szimeljei közé igyekeznek minél jobban beilleszkedni. Annyi biztos, hogy valamilyen szinten lehetnek vezetőik, hiszen Leerason is van egyfajta kisebb hierarchiájuk, de látszólag ez is teljesen másképpen működik náluk, mint bármely ismert társadalomban, mert úgy tűnik, ennek ellenére is nagyrészt függetlenek egymástól.

Vezetőknek leginkább a hatalmas, négyszárnyú cherubokat mondanák, akik alá a kétszárnyú, kisebb cherubok tartoznak. Harmadik, a szimelek számára ismeretlen fajtájuk, a fényszárnyúak látszólag nem tartoznak sem a másik kettő alá, sem fölé, teljesen függetlenek tőlük. ím még sosem volt példa rá, hogy a cherubok egymás között valamilyen rang alapján cselekedtek volna a másikkal. Inkább iránymutatók a felsőbb rangúak, mint tényleges parancsnokok. A négyszárnyúak többségében Tartoson élnek az elfekkel, néhány kétszárnyú járja a világot, hogy minél több tapasztalatot, ismeretet szerezzenek Leerasról. A fényszárnyúak hollétéről senki nem tud semmit, sőt, a fényszárnyúak létezéséről is kizárólag az elfek legfelsőbb vezetői tudnak.Öregedés:

Látható öregedésük nincs. Ha egyáltalán öregednek, olyan lassan teszik hogy a leerasi népek ebből semmit nem érzékelnek. Minden Leerason létező Cherub emberi szemmel 15-30 év közé lenne saccolható, de hogy ez valóban tükrözi-e korukat, vagy csak í­gy jelennek meg, az ismeretlen.Házasság:

A Cherubok számára a szerelem ismeretlen, ez az érzelem, ahogy az érzelmek többsége, bennük nem létezik, nem alkotnak romantikus párokat.Hit:

Saját hitük, ha van, ismeretlen. Az összes leerasi hitet ismerik, elfogadják és tisztelik, alkalmazkodnak a szokásaikhoz, ha szükséges.Mágia:

A Cherubok képtelenek a mágia Leerasi formájára, de vannak más, saját otthonukból hozott képességeik. Persze varázslatos mivoltuknál fogva mindenféle pletyka terjeng mágiájukról, sokan hiszik, hogy csodákra képesek, de ez csak szóbeszéd.Érdekességek:

A cherubok imádnak tapasztalni. A már régóta Leerason élők is, ám akik esetleg frissebben érkezhettek, azokon nyomban mindenki láthatja ezt, ugyanis rácsodálkoznak a legapróbb dolgokra is - legyen az egy pillangó, egy lovaskocsi, vagy akár csak a kék ég. Nincs szükségük enni és innivalóra, ám képesek fogyasztani belőlük, viszont ezt is csak kóstolóként, a tapasztalat végett szokták. Mindent és mindenkit csodának gondolnak, amit csak látnak, hallanak, éreznek, vagy szagolhatnak a világban. íllí­tólag talán azért, mert az ő világukban a teljesen más forma és teljesen más közeg miatt ezek a dolgok elképzelhetetlenül másképpen működnek. Megjelenésük ennek ellenére fenséges, a csodálatuk nem gyermeki módon jelenik meg. Képtelenek megbetegedni, és egy bizonyos fokig nem bántja őket sem a hideg, sem a meleg, de a tűzben persze ők is megégnek. Érzelmi világuk meglehetősen különös és szegényes. Rendkí­vül kí­váncsiak, és örömüket lelik az új tapasztalatokban, de ismeretlen számukra a félelem, a harag, a gyűlölet vagy a szerelem.Ajánlott Kasztok:

Speciális faj, í­gy nem választhat a rendes kasztok közül. A Cherubok választható "kasztjai" a Négy-, Két-, vagy Fényszárnyú egyedeknek felelnek meg.Faji bónuszok:


A két- és négyszárnyú cherubok képesek repülni a szárnyaik segí­tségével, de rendkí­vüli tiszteletlenségnek gondolják szárnyaik használatát a többi, röpképtelen szimellel szemben, í­gy pusztán kényelemből sosem szoktak ilyesmire vetemedni. Kizárólag végszükség, vagy rendkí­vül sürgős esetekben repülnek. Kétszárnyú cherubok legfeljebb (fizikum^2) percig, négyszárnyúak ((fizikum+2)^2) percig képesek rá, nagyjából 60km/óra sebességgel, utána legalább 4 órát pihenniük kell (funkcióhasználat), mire újra használni tudják.
Nincs szükségük sem ételre, sem folyadékra.
A cherubok védettek minden nem mágikus méreggel, fertőzéssel, betegséggel szemben.
Testük rendkí­vül ellenálló, puszta bőrük is közepes páncélzatnak felel meg.
A hideget akár csupaszon is különösebb gond nélkül kibí­rják -30°C-ig, a meleget pedig akár +50°C-ig.
Az erős hang- és fényhatások nem okoznak számukra tartós kellemetlenséget.

A négyszárnyú cherubok különleges képessége a Viharos Szél. Szárnyaikkal képesek olyan erős légörvényeket kavarni, ami a legtöbb szimelt (és minden mozdí­thatót) egyszerűen elsodorja és ledönti a lábáról. Jellegénél fogva ez a képesség elég nehezen irányí­tható, célozni nem igazán képesek vele, leginkább csak annyit tudnak meghatározni, hogy csak maguk előtt egy tölcsér alakú területre, vagy maguk körül mindenkire hasson. A maximális hatótávolsága megegyezik a cherub erejével, méterben meghatározva. A hatást elszenvedő áldozatoknak gyorsaságpróbát kell tennie, vagyis dobniuk kell d15-el. Ha a dobás nagyobb, mint a gyorsaságuk, akkor nincs esélyük védekezni, a széllökéstől hátrarepülnek két-három métert és el is esnek. Ellenkező esetben IC helyzettől függően megkapaszkodhatnak valamiben, vagy bebújhatnak valami mögé, feltéve hogy van valami mozdí­thatatlan a közvetlen közelükben, és szabadok a kezeik (ha nem, eldobhatják ami bennük van). Ha sikeres volt a gyorsaságpróbájuk, de semmi sincs a közelükben, ami védelmet nyújthatna, akkor hasravághatják magukat, hogy ne sodródjanak el. Teljesen tehát sehogy nem menekülhetnek a szélvihar elől, csak a hatását lehet mérsékelni sikeres gyorsaságpróba esetén (kivéve ha sikeres gyorsaságpróba esetén van valami a közvetlen közelben, ami mögé gyorsan be tudnak bújni, pl beugrani egy szikla/ház mögé stb…). Az áldozatok a találat körében lényeges cselekvésre képtelenek.
A képesség legalább 8 óra pihenésenként legfeljebb a cherub fizikuma/2 (lefelé kerekí­tve) alkalommal használható, vagyis pl 9-es fizikum esetén 4-szer, 10-es fizikum esetén 5-ször stb, akár rögtön egymás után is. A cherub a képességhasználat körében egyéb cselekvésre képtelen.

A kétszárnyú cherubok különleges képessége az Önfeláldozás, amivel gyakorlatilag bármilyen sérülést képesek begyógyí­tani, saját életerejük árán.
Ehhez csupán a kezüket a sérültre kell helyezniük, és annak fájdalmai elkezdenek elmúlni, sebei elkezdenek begyógyulni.
Másodpercenként 1 FP-t, és/vagy tí­z másodpercenként 1 EP-t képesek í­gy gyógyí­tani bárkin, ám ez saját FP-jükből és EP-jükből von el. A cherubon nem jelennek meg ugyan a sérülések fizikailag, de azokat pontosan ugyanúgy érzi, mintha valós sebek lennének, azok minden mellékhatásával együtt (például érzékenység, bicegés, használhatatlanság stb, fertőzések rájuk nincsenek hatással). Ha ezen képesség használata közben a Cherub FP-i 0-ra csökkennének, elájul. Akár az EP-je is 0-ra csökkenhet, ám ekkor a Cherub meghal.
A levágott végtagok a képességtől nem nőnek vissza, legfeljebb eláll a vérzés, begyógyul a seb stb.
Betegségeket, átkokat nem mulaszt el, legfeljebb az általuk okozott fájdalmat, károkat enyhí­theti, de maga a betegség vagy átok nem szűnik meg.
A holtakat visszahozni ezen képességével 15. szintig képtelen, ahhoz csak azután válik elég erőssé, ám ez mindenképpen saját életébe kerül. Ehhez is a sérültre kell helyeznie valamelyik kezét, de aztán teste pár másodperc alatt átalakul fénnyé, és egyszerűen beleolvad az áldozatba. A sérült sebeit kitölti a cherub fénye, aztán ahogy pár másodperc alatt a fényesség elhalványul, utána már az áldozat saját, ép bőre lesz újra látható. Legfeljebb a halál beálltát követően (szint^2) percig képes erre, vagyis egy 15. szintű kétszárnyú cherub még vissza tudja hozni az életbe azt, aki kevesebb, mint 15*15=225 perce halott, stb… Szükséges persze, hogy a holttest többnyire ép legyen. Egy levágott kar, láb, átszúrt szí­v, szétroncsolt mellkas nem akadály, de akinek a fejét vágták le, zúzták össze teljesen, vagy több mint a testének fele teljesen szétroncsolódott, azon a cherub sem tud segí­teni. A cherub a képességhasználattal megszűnik létezni.

A fényszárnyú cherubok küllemükben teljesen mások mint a tollszárnyas fajtársaik. Րk ugyanis pontosan úgy néznek ki, mint Leeras bármelyik másik szimele. A világba való megérkezésükkor rögtön valamelyik másik faj egyedeként jelennek meg. Pontosan úgy néznek ki, mint bármelyik ember, szilván, ork, vagy akármelyik másik faj egyedei. Egy fényszárnyú cherubról tehát senki nem lenne képes megmondani, hogy nem abba a fajba tartozik, amelyikre a külleméből lehetne következtetni. Érkezésük után már képtelenek alakot váltani, tehát ha egy fényszárnyú cherub szilván férfiként jelenik meg, az már örökre szilván férfi marad. Méretre is, alkatra is megegyeznek az adott fajnál megszokottal, csupán testük és szellemük korlátai nem azonosulnak ahhoz, azokban ugyanis pontosan olyanok, mint a tollszárnyas fajtársaik. Vagyis egy miriminek látszó fényszárnyú cherub a mirimikhez képest meglehetősen ügyetlen, ám hihetetlenül erős. Ezt persze kifejezetten igyekeznek titkolni, mindent megtesznek azért, hogy a küllemüknek megfelelő fajúnak tettessék magukat, már ami a fizikai eltéréseket illeti. A “fajuk” szellemiségével jóval nehezebb azonosulniuk, de általában egyszerű különcnek, vagy kicsit bolondnak nézik őket, senki sem gondolná, hogy valójában nem ahhoz a fajhoz tartoznak. Van azonban egy különlegességük, amiről a nevüket is kapták. Ezeknek a cheruboknak ugyanis különleges, hullámzó fénycsóvákból álló “szárnyuk” van. Ezt akaratuk szerint képesek megjelení­teni, vagy elrejteni, de gyakorlatilag mindig rejtve tartják, hiszen nem akarják, hogy bárki is leleplezze őket.
Különleges képességük a Fényutazás. Ezzel a képességgel a fényszárnyú cherubok képesek hatalmas távolságokat utazni egy szempillantás alatt. Használatához szükséges, hogy szabad ég alatt legyenek, és fel kell fedniük fényszárnyaikat. A maximális távolság, amit utazni képesek, megegyezik a szintjük négyzetének tí­zszeresével, kilométerben. Vagyis első szintű fényszárnyú cherub (1^2)*10 azaz 10 km távolságot tud legfeljebb í­gy utazni, harmincadik szintű cherub (30^2)*10 azaz 9000 km-t, stb… Tervezett kilométerenként 0.1 másodpercig kell fényszárnyaikba energiát gyüjteniük, aztán egy szempillantás alatt kilőnek egyenesen az ég felé, és azonnal el is tűnnek (vagyis 10 km utazáshoz 1 másodpercnyi felkészülés, 9000 km utazáshoz 15 percnyi felkészülés szükséges, stb). Utazási idejük megegyezik a felkészülési idővel. Érkezésük helyén egyszerűen megjelennek, mintha a semmiből csöppentek volna oda, de ahogy indulni is csak a szabad ég alól tudnak, érkezni is csak szabad területre érkezhetnek. Érkezésük helyén már szárnyaik nélkül jelennek meg, és nem is tudják újra előhí­vni fényszárnyukat annyi percig, ahány kilómétert tettek meg. Az utazás semmiféle hang vagy fényjelenséggel nem jár, azon kí­vül, hogy indulásnál fel kell fedniük a fényszárnyaikat az energiagyűjtéshez.Faji hátrányok:

Lényeges gyakorlati hátrányt nehéz lenne a cheruboknál emlí­teni, azon kí­vül, hogy képtelenek mágiát tanulni, és a fiatal (nem küllemre, hanem evilágon töltött idejüket tekintve) egyedek rendkí­vül naivak. Méretük és szárnyuk miatt hátránynak lehet még mondani, hogy nehezen férnek el épületekben.Faj maximum elérhető tulajdonságai:
Tulajdonság Érték
Erő: Legendás (15)
Fizikum: Mitikus (14)
Ügyesség: Rendkí­vüli (11)
Agilitás: Kivételes (10)
Gyorsaság: Epikus (13)
Intuíció: Borzalmas (2)
Intelligencia: Legendás (15)
Akaraterő: Mitikus (14)
Karizma: Mitikus (14)


Ismert Történelmük:

A Cherubok nem evilági lények, egy másik létsí­król származnak, ahol nincs fizikai valóság.

Az 1700-as években épí­tették meg az elfek a portált, amin keresztül a Cherubok bebocsátást nyertek Leeras világába. Eljött az első követ, a négyszárnyú Amnael. Idővel többen is követték, sokáig azonban csak Amnaelen keresztül kommunikáltak és vannak dolgok, amiket még í­gy is lehetetlenség az elfeknek megértenie. Ilyen például a világuk maga, a társadalmuk vagy a hierarchiájuk. Ilyesmi egyszerűen leí­rhatatlan világi nyelvvel. A testet öltött Cherubok három fajtája ismert. Négyszárnyúból csak pár létezik, termetre is ők a legnagyobbak és ők töltik be a vezetőik szerepét. A kétszárnyúak valamivel kisebbek és inkább a tanulásnak, mások megismerésének, megsegí­tésének szentelik idejüket, de persze ők is csupán néhány tucatnyian vannak. A legrejtelmesebbek azok, akiknek nem tollakból álló, hanem valamiféle energiaszárnyuk van, amit kedvük szerint rejthetnek el vagy fedhetnek fel. Külsőre és méretre pontosan úgy néznek ki, mint bármelyik másik leeraini faj (Ember, Elf, Törp, Szilván, Goblin, Félelf, Félszilván stb), csupán a szárnyuk árulhatja el valódi hovatartozásukat, ha éppen felfednék őket, de bizonyí­tott, dokumentált eset nincs, az elfek vezetőin kí­vül más nem is tud ezek létezéséről. Րk ahogy megjelennek, azonnal el is tűnnek, beépülnek, elvegyülnek a népességbe szárnyuk nem látszik, csak ha ők akarják.

A tollszárnyas Cherubok természetesen tudnak repülni is, viszont tiszteletlenségnek tartják a többi fajjal szemben pusztán kényelmi szempontból használni ezen képességüket, csak akkor repülnek ha mindenképpen szükséges, vagy ha sürgős ügyben járnak el. A harmadik fajtájuk nem tud repülni, képesek viszont szárnyaikat felfedve azokkal magukba szí­vni a világot körbelengő mágikus energiákat. Elegendő energia begyűjtése után testük áttetsző fényalakká változik és egy szempillantás alatt kilőnek a fellegekbe, néhány másodperccel később pedig ugyanolyan sebességgel csapódnak be bárhol máshol a világon. Kizárólag a tartosi elfek vezetői tudnak a harmadik fajta létezéséről és ők is legtitkosabb tekercseik között tartják ezt az információt, hollétük pedig számukra is ismeretlen. A tollszárnyas Cherubok túlnyomó többsége megmaradt Tartos szigetén az elfekkel, kerülnek minden konfliktust és nem avatkoznak be a népek ügyeibe, csak olyan, az egész világot veszélyeztető helyzetekben, mint amilyen az első vagy a második nagy háború volt, és ekkor is csak mint bí­rák, mint tanácsadók hajlandóak segí­teni a feleket a megegyezésben.

Nagyon ritkán látni bárhol máshol Cherubot, de néhányan járják a világot, és igyekeznek a lehető legtöbbet megismerni Leerasból.<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek