<<< vissza

Szervezetek súgó


TESZTÜZEM, AZ ALÁBB OLVASHATÓ INFORMÁCIÓK MÉG VÁLTOZHATNAK.
A SZERVEZETEK EGYELŐRE CSAK AZ ALAP SZERVEZETEK SZINTJÉIG MŰKÖDNEK.


Itt olvashatsz minden fontos információt a szervezetekről. Ajánljuk, hogy alaposan olvass végig mindent, mert ha utólag valami problémába ütközöl, dreelt veszítesz, vagy szabályszegés miatt törlésre kerül a szervezeted, nem fogadjuk el kifogásnak azt, hogy nem tudtál róla!

Szervezet létrehozása:

Egy szervezet létrehozása 1000 dreelbe kerül. Ha sikerül megalapítani a szervezetet, akkor ebből 100 dreel a szervezet kincstárába kerül.

A szervezet neve legfeljebb 50 karakter hosszú lehet!
A szervezet neve nem tartalmazhat trágár szavakat, valós idegen nyelvű szavakat, világidegen kifejezéseket, illeszkednie kell a világhoz! Nem átnevezhető, ezért jól gondold meg milyen nevet adsz neki!

A szervezet rövid leírása legfeljebb 300 karakter lehet.
Ez kizárólag a szervezetek főoldalán, a szervezetlistánál jelenik meg. Ez amolyan tagcsalogató, kedvcsináló, ide írhatsz egy egyszerű rövid bemutatót a szervezetedről, amit már akkor is el tud olvasni mindenki, ha nem kattint rá külön.
Itt is javasolnánk, hogy tartózkodjatok a trágár szavaktól, de világhűen, ízlésesen tálalva ide már beleférhet.
Lehet IC, vagy OC szöveg is, vagy a kettő keveréke.

A szervezet részletes leírása akkor olvasható, ha valaki rákattint a szervezetedre.
Ennek a józanész határain belül nincs méreti korlátja (~99999 karakter).
Itt is javasolnánk, hogy tartózkodjatok a trágár szavaktól, de világhűen, ízlésesen tálalva ide is beleférhet.
Lehet IC, vagy OC szöveg is, vagy a kettő keveréke.
Egy részletes, hosszú leírás, akár a szervezet múltjáról, jövőbeli terveiről, a világban betöltött szerepéről... Bármi lehet, amit fontosnak tartotok a szervezetről leírni.

Másra nincs is szükség, ha ezek megvannak, akkor csak rá kell nyomnod a "Létrehozom!" gombra, és ha minden rendben van, akkor a szervezeted automatikusan bekerül az alapításra váró szervezetek közé.
Ha összegyűlik legalább 5 alapító tag, akkor a szervezet vezetője tudja aktíválni a szervezetet, erről részletesen lejjebb olvashattok.

Szervezetkezelés:
A kész szervezetek tagjai a "Szervezetek->Saját szervezeted->Szervezetkezelés" felületen tudnak betenni vagy kivenni dreelt a szervezet kincstárából, a szervezet vezetője pedig ugyanezen a felületen tudja megváltoztatni a szervezet rövid leírását és részletes leírását, valamint itt tudja átadni a szervezet vezetését is másik tagnak. A kincstárról részletesebben lejjebb olvashattok.
Saját helyszínnel nem rendelkező szervezetek kincstárát a Márványbank kezeli, így azok tagjai kizárólag akkor tudnak betenni vagy kivenni dreelt a szervezet kincstárából, ha Delronban, a Palotakertben vannak helyszínileg.
Amíg csak alap szervezetek elérhetőek, addig a Márványbank még ingyenesen kezeli a szervezetek kincstárát.

Egyelőre csak egyszerű alap szervezetet lehet készíteni. Ezek csak amolyan "baráti társaságok", amikhez csupán kincstár, chatszoba, és pár OC topic jár.
Később lehet majd az "alap" szervezeteket további dreelbefektetéssel "hivatalos" szervezetté fejleszteni, ami már bónuszokkal is fog járni, ez jelenleg még fejlesztés alatt áll.
Az "alap" szervezetnek nincs fenntartási költsége, de csak legfeljebb 10 tagja lehet.
A hivatalos, bónuszokkal járó szervezettípusoknak már lesz majd fenntartási költsége. A szervezettípusokról később érkezik majd bővebb információ.

Jelentkezés/Kirúgás:

A szervezetek főoldalán lehet a szervezetek (akár alapítás alatt álló, akár már aktív) nevére kattintva belépni egy-egy szervezet részletes leírásához.
Ezen a felületen alul tudtok jelentkezni a szervezetbe. A szervezetbe jelentkezés 100 dreelbe kerül, amiből 50 dreel bekerül a szervezet kincstárába.
Ha a vezető elutasítja a jelentkezésedet, a dreeledet nem kapod vissza, érdemes hát felvenni a kapcsolatot az alapítóval, mielőtt valaki jelentkezne, hogy megbeszéljék a részleteket.
Zöldfülű karakter nem alapíthat, és nem is jelentkezhet szervezetbe!
Alapítás alatt álló szervezetbe rögtön felírásra kerül egy jelentkező, de a tagok listájánál az alapító bármikor elutasíthat bárkit.
Már aktív szervezetbe jelentkezéskor a jelentkező nem kerül automatikusan be a tagok közé. A szervezet vezetője kap egy automatikus rendszerüzenetet a jelentkezésről, ő tudja jóváhagyni a karakter jelentkezését, szintén a Szervezetek->Saját szervezetem felületén. Ha a szervezet vezetője jóváhagyja a jelentkezésedet, akkor bekerülsz a szervezetbe, és erről egy automatikus rendszerüzenetet is kapsz.
Kirúgni a már meglévő tagokat, vagy elutasítani a jelentkezőket a szervezet vezetője szintén a Szervezetek->Saját szervezetem felületén tud.

Szervezet chat / Szervezet OC topicok:

Ha sikeresen megalapul a szervezetetek, akkor automatikusan létrejönnek a hozzátartozó OC topicok, ezeket a már meglévő OC topicoknál találjátok, a Hírek és a Kalandhirdető között.
Minden szervezetnek automatikusan létrejön egy publikus OC topicja a "Szervezetek" főtopic alatt. Ezt minden játékos látja, és bárki írhat bele.
Szintén minden szervezetnek létrejön három privát OC topicja a "Saját Szervezeted" főtopic alatt. Ezeket kizárólag a szervezet tagjai (csak a már jóváhagyott, felvett tagok) látják, és csak ők tudnak írni beléjük.
Egyelőre a három privát topicnak a neve fix, de nemsokára a Szervezetkezelés felületen ezeket is meg tudja majd változtatni a szervezet vezetője.

A szervezetek publikus és privát topicjainak moderálására, amennyiben szükségessé válna, a szervezetek vezetői Invictus(#2)-t keressék csarában. A munkája megkönnyítése érdekében mindenkit arra kérnénk, hogy ilyen esetben részletesen írja meg a vezető, melyik szervezetről van szó, melyik OC topicjáról, írja le az érintett hozzászólás vagy hozzászólások számát, hogy mit szeretne velük (módosítani vagy törölni), és egy indoklást is, hogy miért. A későbbiekben a szervezetek vezetői maguk is képesek lesznek moderálni az OC topicjaikat, de ez egyelőre nem a közeljövőben várható.

A Chatszoba nem kerül automatikusan létrehozásra.
Chatszobát a chaten, a Beállítások menüben tud létrehozni a szervezet vezetője, miután sikeresen létrejött a kész szervezete.
Ha a vezető létrehozza a chatszobát, a szervezet tagjai nem kerülnek be automatikusan!
A Chatszoba kezelése, tagok felvétele stb... a Chaten a Beállítások menüben, jobboldalt a Chatszobáknál, a Saját Szoba melletti "Kezelés" gombra kattintva lehetséges.

Kincstár:

A saját helyszínnel nem rendelkező szervezetek kincstárát a Márványbank kezeli.
A saját helyszínnel rendelkező szervezetek kincstára a helyszínükön érhető el.
A szervezet vezetője megkötések nélkül tud kivenni dreelt a kincstárból, feltéve, hogy a megfelelő helyszínen van.
A szervezet vezetője a szervezetkezelés felületen bármikor létrehozhat egy Hozzáférési Kódot, és beállíthat a kódhoz tartozó dreelkeretet.
A szervezet többi tagja csak hozzáférési kóddal tud kivenni dreelt a kincstárból.
Ha például a vezető beállít egy "9384" kódot, és beállítja hozzá, hogy ezzel a kóddal 3000 dreel elérhető, akkor bármelyik tag képes ezzel a kóddal (feltéve, hogy ismeri a kódot, vagyis a szervezet vezetője megadta neki) legfeljebb 3000 dreelt kivenni a kincstárból.
Fontos, hogy ez az összeg nem kivételenként számít, hanem összesen ennyi dreelt lehet az adott kóddal kivenni a kincstárból. Tehát X tag, ha tudja, hogy a kód 9384, nem tud egymás után többször 1-3000 dreelt kivenni a kincstárból. Megteheti viszont, hogy ma kivesz 1000-et, holnap 500-at, aztán holnapután 1500-at. Ezzel viszont el is éri a 3000-es korlátot, és ezután a 9384 kóddal már nem lehet több dreelt kivenni a kincstárból.
Akár több tagnak is megadható ugyanaz a kód, vagyis a fenti példánál maradva, az is lehet, hogy a 9384-es kóddal X tag kivesz 1000-et, aztán Y tag kivesz 2000-et, ezzel el is érik a 3000-es korlátot, és Z tag már nem fog tudni dreelt kivenni a 9384 kóddal.
A szervezet vezetője akárhány kódot létrehozhat (akár egyszerre többet is), és mindegyikhez külön beállíthatja a hozzájuk tartozó dreelkorlátot.
A korlát lehet akár nagyobb is, mint amennyi dreel a szervezet kincstárában van. Ezesetben, aki tudja a kódot, akár az összes pénzt is kiveheti a kincstárból. Többet természetesen nem lehet kivenni, mint amennyi a kincstárban van, hiába nagyobb a kódhoz tartozó korlát.

Fenntartási költség:

Mint feljebb is írtuk, jelenleg nincs semmi fenntartási költsége a szervezetnek. Az "alap" szervezeteknek, amolyan egyszerű, bónusz nélküli "baráti társaságoknak" a jövőben sem lesz fenntartási költsége. Egyéb részletek a hivatalos szervezetekkel együtt várhatók, amikor majd bekerülnek.

Szervezet feloszlatása:

Alapítás alatt álló szervezet azonnal feloszlik, ha a létrehozó karakter kilép a szervezetből. Ilyenkor minden beleölt dreel elveszik.
Már megalapult szervezetből, ha a vezető kilép, akkor automatikusan a legrégebbi tag válik az új vezetővé.
Teljesen feloszlatni egy szervezetet egyelőre csak úgy lehet, ha minden tag kilép belőle.
A későbbiekben ez változni fog. Ha egy szervezet létszáma 4 alá csökken, akkor két hetük lesz újra elérni a 4 fős létszámot. Ha egy szervezetben két hétig kevesebben lesznek 4-nél, akkor automatikusan feloszlik majd (ez egyelőre még nincs életben!).

Multik a szervezetekben:

Alapítás alatt álló szervezetbe nem jelentkezhetsz saját multival, vagyis alapítás alatt álló szervezetben legfeljebb csak egy karaktered lehet.
Már megalapult szervezetbe jelentkezhetsz multiddal, de a jövőbeli problémák elkerülése érdekében mindenképpen tudatnod kell a szervezet vezetőjével, hogy már bent lévő karakter multija vagy, és legfeljebb egy multid, vagyis összesen két karaktered lehet ugyanazon szervezetben.
Rendszerszintű ellenőrzés egyelőre nincs ezekre a tiltásokra (hamarosan lesz), de az adminok utána tudnak nézni az ilyen visszaéléseket. Nem érdemes próbálkozni, mert ha valakit rajtakapnánk, az jelentős büntetésre számíthat.

Egyéb információk:

Saját helyszín egyelőre alap szervezettel nem elérhető.
Általános érvényű, hogy ha valamiféle visszaélést/kiskapuzást tapasztalunk, akkor annak jelentős büntetés lesz a következménye (pl be-ki-be-ki-stb lépegetni egy karival, hogy így tolja valaki a kincstárba a pénzt...).
Ha bármi probléma, kérdés, ötlet, javaslat merülne fel valakiben, az az OC Fórumok-> Szervezetek-> Általános kérdések topicba írjon.
A szervezetek még csak alap formában elérhetőek, de most, hogy már a váza kész van a rendszernek, gyorsabb fejlesztések várhatók.
Ha bármi változik, vagy bármi újdonság bekerül, arról a Hírekben olvashattok majd, és persze olyankor ez a súgó is frissülni fog.
Köszönjük az eddigi türelmeteket!

<<< vissza

© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek