Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Venár ❈

Leírás:

Másképp mondva: szörnyvadász. A venárok azok a harcosok, akik az erdőket járják. Kevés időt töltenek a városokban, leginkább csak azért, hogy eladják amijük van.
Րk a magányos farkasok, a bestia vadászok, a vándorok, a természethez közel álló harcosok. Ismerik a túlélés fortélyait, és tisztelik s nem becsülik alá a természet erejét, sem pedig a vadakat. Kitűnő nyomolvasók, és remek történeteket tudnak mesélni a tábortűz mellett. Vérmérsékletük változó. Egy í­jász türelme vagy egy harcos lobbanékonysága is lakozhat bennük. Ha letelepednek, inkább a városokon kí­vül szokták azt megtenni, erdők közelében, mint tömeggel körülvéve. Kedvelik az egykezes rövidkardokat, a szablyákat, hosszútőröket, de akadnak akik a nagyobb fegyverekre, vagy akár az í­jakra esküsznek. Jobb szeretik a bőrvértezetet, mert könnyebben mozognak benne, egyszerűbben másznak fára, kúsznak be üregekbe, vagy vegyülnek el vele a fák között.
Egy venár ritkán kötelezi el magát, akkor is leginkább csak más venárokkal közösködik. Nem esküszik fel királyoknak és nem áll be zsoldos katonának. Ր a maga ura, a saját útját járja és a saját életét éli.


Tipp:

A venárok, habár már nem olyanok, mint hajdanán voltak, még napjainkban is testvérekként tekintenek minden ismeretlen venártársukra, hiszen gyakorta olyanok lépnek erre a veszélyes ösvényre, akiknek már nincs mit veszteniük. (Kivéve azon társakat, akik láthatóan nem felelnek meg egy igazi venár képének, hiába vallják magukat annak, inkább egy zsoldosénak. Ezek azok, akik indokolatlanul kaszabolnak mindent, esetleg másokhoz csapódnak fizetségért, társulásért, akik nem venárok. Ezt kifejezetten nem szereti egy régi szemléletű venár sem.) Venárként érdemes könnyű, de viszonylag erős vértezetet választanod, és kisebb, többféleképpen forgatható fegyvereket, mert a legendákba illő bestiák elleni harcokban néha az életet vagy a halált jelentheti, mit viselsz. És ne félj összefogni testvéreiddel, ha kell! Nem ér semmit a több jutalom, ha nincs, aki elköltse a dreelt!


Kaszt fő képességei:

Észlelés, Fegyveres Harc, Tűrőképesség


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A venároknak nagyobb esélyük van rá, hogy a rendszer által használható „kalandozás”-ban sikereket érjenek el. A funkció használatakor a ritkább, különlegesebb bestiák ellen bónuszokat kapnak, és jobb eséllyel találnak értékesebb kincsekre.


Speciális képesség:

Pengeorkán - A venár a használat körében közelharci fegyverrel kétszer támadhat negatí­v módosí­tó nélkül, akár két különböző célpontra is.

A képesség naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek