Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Venár ❈

Leírás:

Másképp mondva: szörnyvadász. A venárok azok a harcosok, akik az erdőket járják. Kevés időt töltenek a városokban, leginkább csak azért, hogy eladják amijük van.
Ők a magányos farkasok, a bestia vadászok, a vándorok, a természethez közel álló harcosok. Ismerik a túlélés fortélyait, és tisztelik s nem becsülik alá a természet erejét. Kitűnő nyomolvasók, és remek történeteket tudnak mesélni a tábortűz mellett. Vérmérsékletük változó. Egy íjász türelme vagy egy harcos lobbanékonysága is lakozhat bennük. Ha letelepednek, inkább a városokon kívül szokták azt megtenni, erdők közelében, mint tömeggel körülvéve. Kedvelik az egykezes rövidkardokat, a szablyákat, hosszútőröket, de akadnak akik a nagyobb fegyverekre, vagy akár az íjakra esküsznek. Jobb szeretik a bőrvértezetet, mert könnyebben mozognak benne, egyszerűbben másznak fára, kúsznak be üregekbe, vagy vegyülnek el vele a fák között.
Egy venár ritkán kötelezi el magát, akkor is leginkább csak más venárokkal közösködik. Nem esküszik fel királyoknak és nem áll be zsoldos katonának. Ő a maga ura, a saját útját járja és a saját életét éli.


Tipp:

A venárok, habár már nem olyanok, mint hajdanán voltak, még napjainkban is testvérekként tekintenek minden ismeretlen venártársukra, hiszen gyakorta olyanok lépnek erre a veszélyes ösvényre, akiknek már nincs mit veszteniük. Venárként érdemes könnyű, de viszonylag erős vértezetet választanod, és kisebb, többféleképpen forgatható fegyvereket, mert a legendákba illő bestiák elleni harcokban néha az életet vagy a halált jelentheti, mit viselsz. És ne félj összefogni testvéreiddel, ha kell! Nem ér semmit a több jutalom, ha nincs, aki elköltse a dreelt!


Kaszt fő képességei:

Észlelés, Fegyveres Harc, Tűrőképesség


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A venároknak nagyobb esélyük van rá, hogy a rendszer által használható „kalandozás”-ban sikereket érjenek el. A funkció használatakor a ritkább, különlegesebb bestiák ellen bónuszokat kapnak, és jobb eséllyel találnak értékesebb kincsekre.


Speciális képesség:

Pengeorkán - A venár a használat körében közelharci fegyverrel kétszer támadhat negatív módosító nélkül, akár két különböző célpontra is.

A képesség naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2020 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek