Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Tudós ❈

Leírás:

A tudósok a legérthetetlenebb kasztok közé tartoznak. Ugyanis a tudósok azok, akik olyan dolgokat művelnek, amiket sokszor senki más nem ért rajtuk kívül. Tervezgetnek, szerelgetnek, és képtelen ötleteik támadnak. Mindent megpróbálnak kicsavartan, kifacsartan megoldani, és sokszor túlzottan logikusak mindenben.
Ők azok, akik modernizálják a társadalmat, feltalálnak dolgokat, megszerelnek dolgokat, vagy éppen kutatónak állnak és felfedezik a világot. Mindent más szemszögből szemlélnek, igen sokrétűek, és kedvelik a különös dolgokat, a rejtélyeket, a megoldhatatlannak tűnő helyzeteket. Gyakorta kerülnek ki tudósok a goblinok közül, de más fajoknál is előfordulhatnak, talán csak az orkoknál ritkaság.


Tipp:

Tudósként érdemes mindig készen állnod valami új és egyedi megalkotására! Figyeld a hirdetéseket, mikor kérnek valami érdekes vagy bonyolult találmányt, fedezd fel a világot, akár hajón, akár hátason, vagy esetleg nyiss egy saját üzletet. Tudósként érdemes olyan szakmát választanod, ami jól illik az ilyen-olyan tudóséletmódhoz. (Pl. ács, ékszerész, lakatos, csapdász, stb)


Kaszt fő képességei:

Tanulás, Mágiaismeret, Alkímia


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A többi kaszttól eltérően a tudós a szakmáknál elérheti a 'Mester' (azaz a legmagasabb) szintet. Minden más kaszt maximum 'Verzátus' lehet.


Speciális képesség:

Logika - A tudósok lényegesen könnyebben hatástalanítják a csapdákat mint mások. Meglátják a rendszert ott is, ahol más nem, könnyebben átlátják az összefüggéseket ok és okozat között, legyen szó akár egy ismeretlen lény viselkedéséről, vagy egy szerkezet működéséről... Gyakorlatilag bármilyen intelligenciát vagy logikát igénylő feladatot könnyebben hajtanak végre, mint mások.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek