Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Tolvaj ❈

Leírás:

A tolvajok igazán sokszínűek lehetnek. Vannak közöttük már tehetősebbek, akik egész céheket irányítanak, de nem kevés van közöttük, aki egyszerű, utcán élő csibész, ki csak az erszényeket emeli el a helyéről. Van, aki a mindennapi betevőért küzd, van aki pedig vezetőinek viszi a zsákmányt. Van, aki igazi besurranó, és egész házakat, akár kastélyokat is kirabol, viszont van olyan – és ők vannak a legkevesebben – akik hivatásosak, és arra várnak, hogy valami tehetősebb úr felbérelje őket egy különösen nehéz és veszélyes feladatra.
Ez viszont nagyon ritka, a tolvajokat többnyire körözik, és ha elkapják őket, akár akasztás is lehet a vége, de nem ritka a kézlevágás sem. Szerencséjükre a legtöbb tolvaj elég ügyes és gyors ahhoz, hogy egy szempillantás alatt eltűnjön az üldözői szeme elől.


Tipp:

Tolvajként nem árt, ha olykor-olykor megpróbálsz bepillantani a többi szimel birtokára. Kezdetben persze nem ajánlott azonnal betöréssel indítani, hiszen meg kell tanulni járni, mielőtt futni kezdünk. Szedd meg magad, akár kisebb, utcai lopásokkal is, és ha már elég ügyesnek és rátermettnek érzed magad, akkor egész birtokok kirablásának lehetsz a tolvajkirálya. Később pedig talán a saját céhedé is.


Kaszt fő képességei:

Tolvajlás, Megtévesztés, Álcázás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A tolvajok egyedül azok, akik valaki másnak a birtokára megpróbálhatnak illetéktelenül behatolni. Ugyanúgy látszik náluk a belépés, mint a tulajdonosnál és a háztartásánál, és hogy hány jegyű kódot kell beírni. Ha pedig kitalálták azt és bejutnak, akkor néhány dolgot eltulajdoníthatnak. Figyelem: egy birtoknál egyszer próbálkozhatnak naponta, és a sikertelen próbálkozásról értesítést kap a tulajdonos! Ha peches vagy (tolvajlásod szintjétől és a birtok védelmétől függően), nem csak a próbálkozás tényére, de a személyedre is fény derülhet!
Valamint a jól kidolgozott tolvajlási rendszer is a segítségükre van a hétköznapi, utcán való tolvajláshoz! (Lásd: Struktúrák)


Speciális képesség:

Éjművész - A tolvaj képes egy körön át teljesen hangtalanul mozogni, illetve bármilyen, maximum (ügyesség+agilitás)/4 méter magas felületen villámgyorsan felmászni.

A képesség maximum könnyű vértben, és naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek