Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Polgár ❈

Leírás:

A leerasi többség, ezt mindenki tudja. Polgár bárki lehet, legyen az elf vagy ork, ember vagy törp… lakjon nagyvárosban vagy faluban, esetleg egy erdőszéli kis kunyhóban. A polgárok a jó szántóvetők, a hétköznapi emberek, akik csak élik az életüket, és lehetőleg próbálnak kimaradni minden komolyabb kalandból. Ők azok, akik csak élni szeretnének, boltot nyitni, vagy letudni a mindennapi munkát és meginni egy sört a fogadóban… elvenni a legszebb asszonyt, pletykálni a legfrissebb hírekről… és persze elégedetlenkedni lehetőleg minden miatt, hogy idős korukra kellő hírnévre tegyenek szert a zsörtölődések terén. A legegyszerűbb és legkényelmesebb életet bizonyosan polgárként választhatod. Ám ez ne tévesszen meg! Hiszen a hétköznapi élet is tartogat néha komoly meglepetéseket!
FONTOS: Legfeljebb 1db Polgár kasztú karaktered lehet.


Tipp:

Ha kocsmát szeretnél nyitni, fogadót üzemeltetni, vagy a saját üzletedben ücsörögni kényelmesen naphosszat, miközben dől a sok dreel… egyértelműen érdemes polgárnak lenned! Ha elég szemfüles vagy, és értesz valamelyest a közösségekhez és a kapcsolatokhoz, a tiéd lehet a legsikeresebb és keresettebb hely a környéken, akkor pedig nem fogsz hiányt szenvedni semmiben többé!


Kaszt fő képességei:

Szimelismeret, Alkudozás, Tolvajlás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A Polgár kasztúaknak a többi kaszttól eltérően 3 szakmája is lehet (mindenki másnak csak 1).
Ezen felül minden polgár 30%-al olcsóbban vehet privát és publikus birtokot Poloskásvízen és Kétközben, valamint 15%-al olcsobban Fényligetben, viszont sokkal drágábban tudja átadni a birtoka tulajdonjogát, mint mások. Ismeretségeinek hála a birtokok fenntartási költségei (ahol van) is 20%-al olcsóbbak. (A kedvezmények csak a birtok megvásárlására érvényesek, a birtokok fejlesztésére, plusz szobák és ottani extrák vásárlására nem vonatkoznak. A kedvezmények szintén nem vonatkoznak Szervezetek Saját Birtokaira.)


Speciális képesség:

Hallgatózás - A polgár feltűnés nélkül lehallgat egy vele azonos helyszínen lévő beszélgetést, akár mások játékából, feltéve hogy ezt IC helyzet nem lehetetleníti el. Ha sikerrel jár, a hallottakat felhasználhatja saját céljaira. A képesség az alkalmazását maximum 5-el megelőző hozzászólásra használható, tehát visszamenőlegesen hat, és szükséges hozzá hogy már a célhozzászólás előtt az adott helyszínen és IC is a játék közelében tartózkodjon. A célhozzászólás és a polgár azt megelőző hozzászólása között nem telhet el több mint 48 óra, valamint a célhozzászólás, és a polgár következő(azaz a képességet használó) hozzászólása között nem telhet el több mint 24 óra (valós idő). Sikeresség: dobás d10-zel: 1-2 semmi, 3-5 hozzászólás első fele, 6-8 hozzászólás második fele, 9-10 minden).

A képesség egy célpontra IC óránként egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek