Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Nemes ❈

Leírás:

A nemesek Leeras világának legtehetősebbjei. A gazdagok, befolyásosak, előkelőek, akiknek saját címerük és jelmondatuk van, akár saját lovagjaik, és esetleg még hatalmas birtokokkal körülvett kastélyaik is. A nemesek különösen tisztelik a régi hagyományokat, amelybe beletartozik a kényszerházasság és a politikai babérokra való törekvés, de ugyanígy a minél fényűzőbb estélyek és bálok adása is, vagy a lovagjaik tornákra való elküldése. Vannak kisebb és nagyobb nemesi házak. Előbbiek többnyire felesküdnek egy-egy nagyobb háznak, utóbbiak viszont minél előbbre jutnak, annál jobban érzik magukat. Ármány, árulás, intrikák és folyamatos cselszövések tárháza a nemesi lét… de a gazdagságért bármit – vallják sokan közülük. Többségük támogatja a királyi családot és a birodalmat amiben élnek, megbecsültek, elsőbbséget élveznek szinte mindenben, és úgy teljes egészében… tudják, hogyan kell élni!

FONTOS:
A nemeseknél nézi a STAFF a legszigorúbban az előtörténetet! Kizárólag nemes kasztú karakter írhatja az előtörténetében, hogy nemesi családból származik (mások legfeljebb tehetős családból jöhetnek)! Nemes kasztú karakterek előtörténetében mindenképpen szerepelnie kell a család foglalkozásának, címerének és jelmondatának! Már létező NJK nemesi család tagja nem lehetsz! Nemes karakterek játékait a STAFF jobban szemmel tartja, mindennapi tevékenységük következményekkel (mesélői beavatkozás) járhat, kirívó esetben akár Vándor játékmódú karaktereknél is!


Tipp:

Nemesként érdemes arra törekedned, hogy minél előbb saját, IC megvásárolt birtokod lehessen, és saját szervezeted. Ha szépen fel tudod építeni a családodat, fogadsz zsoldosokat, és megfelelő hírnévre teszel szert, akkor lehetőségeid lesznek arra, hogy minél több zászlóhordozó családot szervezz be magad alá, akik felesküdnek rád, valamint befolyást szerezz, és akár még a király közelébe is beférkőzhess. Ám ehhez és a nagyobb nemesi családok figyelméhez el kell érned egy bizonyos szintet. A nemeseknek több esélyük van rá, hogy részt vehessenek a nagyok játszmájában, a világ eseményeinek alakításában!


Kaszt fő képességei:

Nyelvismeret, Szimelismeret, Tanulás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A nemesek több dreelt kapnak a ledolgozott munkákért.
Minden munka fizetségére 1+(szint/10) szorzót kapnak.
(Első szintű nemes így 1,1-szeresét kapja a munkák rendes fizetségének, tizenötödik szintű nemes 2,5-szörösét, huszonharmadik szintű nemes 3,3-szorosát stb... Kerekítve)


Speciális képesség:

Rang - A nemeseket mindenki máshogy kezeli, mint a többi szimelt. Még a kisebb házak neveit is szinte mindenhol ismerik, ha valamibe belekeverednek, általában az ő oldalukat pártolja a törvény. A városi őrségek is tisztelettel bánnak velük, minimális szinten még engedelmeskednek is nekik, amíg a kérés nem akadályozza őket munkájukban, vagy törvénybe nem ütközik. A hírnevükkel és rangjukkal azonban nem csak "hatalom", de felelősség is jár. A nemesektől elvárják a példamutatást, a hatalmukkal való öncélú visszaéléseket súlyosabban büntetik.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2020 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek