Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Nemes ❈

Leírás:

A nemesek Leeras világának legtehetősebbjei. A gazdagok, befolyásosak, előkelőek, akiknek saját címerük és jelmondatuk van, akár saját lovagjaik, és esetleg még hatalmas birtokokkal körülvett kastélyaik is. A nemesek különösen tisztelik a régi hagyományokat, amelybe beletartozik a kényszerházasság és a politikai babérokra való törekvés, de ugyanígy a minél fényűzőbb estélyek és bálok adása is, vagy a lovagjaik tornákra való elküldése. Vannak kisebb és nagyobb nemesi házak. Előbbiek többnyire felesküdnek egy-egy nagyobb háznak, utóbbiak viszont minél előbbre jutnak, annál jobban érzik magukat. Ármány, árulás, intrikák és folyamatos cselszövések tárháza a nemesi lét… de a gazdagságért bármit – vallják sokan közülük. Többségük támogatja a királyi családot és a birodalmat amiben élnek, megbecsültek, elsőbbséget élveznek szinte mindenben, és úgy teljes egészében… tudják, hogyan kell élni!
FONTOS: Legfeljebb 1db Nemes kasztú karaktered lehet.

FONTOS:
A nemeseknél nézi a STAFF a legszigorúbban az előtörténetet! Kizárólag nemes kasztú karakter írhatja az előtörténetében, hogy nemesi családból származik (mások legfeljebb tehetős családból jöhetnek)! Nemes kasztú karakterek előtörténetében mindenképpen szerepelnie kell a család foglalkozásának, címerének és jelmondatának! Már létező NJK nemesi család tagja nem lehetsz! Nemes karakterek játékait a STAFF jobban szemmel tartja, mindennapi tevékenységük következményekkel (mesélői beavatkozás) járhat, kirívó esetben akár Vándor játékmódú karaktereknél is!
S mivelhogy a nemeseknek számos előjoguk van, hátrányuk, hogy az újdonsült, házasulandó nemesek nem mesélhetnek be maguknak csak úgy születendő fiú örököst, hiszen az a nemesség számára az egyik legfontosabb előrelépés lehet. Újabb nemesi örökös születéséhez kérd ki a staff segítségét, miként zajlódhat, csak így lehet törvényes utód.


Tipp:

Nemesként érdemes arra törekedned, hogy minél előbb saját, IC megvásárolt birtokod lehessen, és saját szervezeted. Ha szépen fel tudod építeni a családodat, fogadsz zsoldosokat, és megfelelő hírnévre teszel szert, akkor lehetőségeid lesznek arra, hogy felesküdhess egy nagy házra, később pedig minél több zászlóhordozó családot szervezz be magad alá, akik felesküdnek rád, valamint befolyást szerezz, és akár még a király közelébe is beférkőzhess. Ám ehhez és a nagyobb nemesi családok figyelméhez el kell érned egy bizonyos szintet. Ahogyan arra is ügyelned kell, hogy nemesként hamarabb felismerhetnek bárhol, így ne tégy olyat, ami árthat a hírnevednek. A nemeseknek több esélyük van rá, hogy részt vehessenek a nagyok játszmájában, a világ eseményeinek alakításában!


Kaszt fő képességei:

Nyelvismeret, Szimelismeret, Tanulás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A nemesek több dreelt kapnak a ledolgozott munkákért.
Minden munka fizetségére 1+(szint/10) szorzót kapnak.
(Első szintű nemes így 1,1-szeresét kapja a munkák rendes fizetségének, tizenötödik szintű nemes 2,5-szörösét, huszonharmadik szintű nemes 3,3-szorosát stb... Kerekítve)


Speciális képesség:

Rang - A nemeseket mindenki máshogy kezeli, mint a többi szimelt. Még a kisebb házak neveit is szinte mindenhol ismerik, felismerik őket, s ha valamibe belekeverednek, általában az ő oldalukat pártolja a törvény. A városi őrségek is tisztelettel bánnak velük, minimális szinten még engedelmeskednek is nekik, amíg a kérés nem akadályozza őket munkájukban, vagy törvénybe nem ütközik. A hírnevükkel és rangjukkal azonban nem csak "hatalom", de felelősség is jár. A nemesektől elvárják a példamutatást, a hatalmukkal való öncélú visszaéléseket súlyosabban büntetik.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek