Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Mágus ❈

Leírás:

A mágusok a tudományos kasztok közül a legkülöncebbek. Nem olyan zseniálisak, mint a tudósok, és nem olyan megszállottak, mint az alkimisták, de valahogy mind a kettőből van egy kicsi belőlük. De ez nem is csoda, hiszen gyakorlatilag természetfeletti dolgokkal foglalkoznak, és olyan elképesztő hatalmat birtokolhatnak, amilyenről más álmodni sem merne. Ezért kicsit minden mágus más és másmilyen, már csak a mágiaágától függően is. (Lásd itt: Mágia)
A legtöbb mágusnál már gyerekkorukban megmutatkoznak a mágikus képességek. így ők többnyire ilyenkor mágusiskolákba mennek, mesterek taní­tják őket, hogy kiaknázhassák képességeiket, és az alapok megtanulása után mágiaágukat fejlesszék. Vannak azonban ritkább esetekben olyanok is, akiknél később mutatja meg magát a tehetség, és nem akarnak beköltözni egy iskolába sem… ám mesterre minden esetben szükségük van, í­gy fel kell keresniük legalább egy tapasztalt varázslót, aki segí­tségükre lehet a tanulásban.
Az iskolák minden mágust bejegyeznek és nyilvántartanak, legyenek bárhol a világban, hiszen valahol az ő felelősségük alá tartozik mindenki, aki kicsit is űzi a mágiát. A bejegyzetlen mágusok többnyire törvényen kí­vüliek is egyben, és őket nem látják szí­vesen a nagyvárosokban sem. A bejegyzett mágusokról ugyanis tudni lehet, hogy milyen mágiaághoz értenek, mekkora a hatalmuk, mennyire jelenthetnek veszélyt esetlegesen a társadalom számára, és, hogy ki taní­totta őket. A bejegyzetlenek ezzel szemben azok, akikről semmit nem lehet tudni, valahol í­gy szabadabbak, de veszélyesebbek is, és ha lebuknak, még börtönbe is zárhatják őket, ráadásul bejegyzetlenül nem vehetnek részt egyetlen mágustusán sem.


Tipp:

Mágusként érdemes időről időre ellátogatnod majd Treh’Cen’Athba, hiszen ott rengeteg lehetőséged van rá, hogy kibontakoztathasd tehetségedet, gyorsabban fejlődj, küldetésekre mehess a tanács segí­tségével, és hí­rnévre tehess szert ezáltal, melynek hála keresett mágussá válhatsz, aki egy napon talán – szintén a tanács jóvoltából – taní­that is majd másokat.
Valamint nem tanács, inkább kérés itt: kérünk, tüntesd fel a külső leí­rásodban mindenképpen, hogy milyen szí­nű máguskövet hordasz és pontosan hol!


Kaszt fő képességei:

Mágiaismeret, Tanulás, Nyelvismeret


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

Az ő kasztjuk képes egyedül arra, hogy (karakterkészí­tésnél választott) mágiaágat is tanuljon. Minden más kaszt csak az alap varázslatokat tudja megtanulni, azokat is nagyon nehezen, mí­g a mágus a saját ágában is kiteljesedhet.


Speciális képesség:

Minden mágiaágnál más:

Nekromanta - Feltámadás - A nekromanta 20 méteres körzetében lévő, egy hétnél nem régebbi, felszí­nen lévő tetemek (max (11-mágiakvalitás)/2 db, lefelé kerekí­tve) felállnak, és akaraterő/3 körig (kerekí­tve) a nekromanta irányí­tása alá kerülnek. A feltámasztott szimelek a nekromanta fizikai értékeivel bí­rnak, az állatok viszont olyan veszedelmesek, amilyenek életükben voltak.

Vérmágus - Vérkötelék - A vérmágus a saját vérébe mártja fegyverét, közben elmond egy igét, aminek hatására a fegyver által legközelebb megsebzett áldozat a vérmágus minden további sérülését szintén elszenvedi, amí­g (11-mágiakvalitás)*2 méteres közelében marad. Eltávolodáskor ez a kapocs megszakad, ezután már nincs hatása akkor sem ha ismét közel kerülnek. Egyszerre egy célponton használható, a mágusnak kezében kell fognia a fegyvert akkor, amikor megsebzi vele az áldozatát.

Elemi mágus - Szimbiózis - Az elemi mágus saját elemétől függően képes:
Tűz: (11-mágiakvalitás) körön át nem okoz kárt benne(sem felszerelésében) a tűz (sem elemi, sem mágikus formája). Ezen kí­vül kétszer olyan jól viseli az azonnali sérülést nem okozó meleget, mint mások, ez utóbbi képessége mindig jelen van.
Ví­z: (11-mágiakvalitás) körön keresztül képes ví­zben (vagy bármilyen ví­z alapú folyadékban) is lélegezni, és ezen időtartam alatt saját magát és felszerelését azonnal megszárí­tani (feltéve hogy már nincs ví­zben). Ezen kí­vül kétszer olyan jól viseli az azonnali sérülést nem okozó hideget, mint mások, ez utóbbi képessége mindig jelen van.
Föld: Egy körön át ereje akaratereje+1 szinttel lesz egyenlő, ő maga pedig mások által gyakorlatilag mozdí­thatatlanná válik.
Levegő: Egy körön át gyorsasága mágiaérzéke+1 szinttel lesz egyenlő, és ebben a körben képes egyetlen alkalommal akár ötször akkorát ugrani, mint normális esetben.

Hajnalmágus - Öngyógyí­tás - A hajnalmágus képes azonnal észlelni minden rá ható negatí­v hatást (méreg, átok stb.), és ezek fele olyan hatásosak vele szemben. Folyamatosan aktí­v képesség.

Szürkemágus - Duplikáció - A mágusból egy nem akadályozott irányban kiszakad a tökéletes másolata, aki engedelmeskedik a varázsló gondolatainak. A másolat 5-(mágiakvalitás/2) körig (lefelé kerekí­tve) valóságos, varázsláson kí­vül mindenre képes amire a mágus. Ez idő elteltével további 2 körig már csak illúzió, bárkivel való érintkezés hatására szertefoszlik, a környezetét befolyásolni ekkor már nem tudja.

Druida - Beolvadás - A druida el tud rejtőzni a természetben, szinte eggyé válik a környezetével. Ezt (11-mágiakvalitás) körig tudja fenntartani, feltéve hogy mozdulatlan marad. Ilyen formájában őt érzékelni kizárólag mágiával lehetséges. Mindenképpen megfelelő méretű élő növényzetre van szükség a varázslathoz.

Mindegyik képesség naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható, kivéve ahol máshogy í­rja.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek