Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Lovag ❈

Leírás:

A lovagok Leeras világának sztárjai. Ők azok, akik nem csak, hogy remek harcosok, de mindezt szíves örömest bizonyítják be a nagyközönség előtt is. A lovagi tornákon és egyéb látványos párbajokon a nők úgy ájuldoznak egyik másik után, mintha nem lenne rajtuk kívül más férfi a világon. Persze ritkán nők is kerülhetnek ebbe a kasztba, de kevesebb az esély rá, hogy a fémsisak mögött egy bájos leány arc rejtőzik, mint, hogy egy szakállas férfié.
Lovagnak születni kell. Vagy származz jó családból, vagy add az életed egy jó célért – mondjuk esküdj fel Lessandre istennőnek, és légy az ő lovagja, aki a hitért száll ringbe minden alkalommal. Ritka esetben vannak kóbor lovagok is, más néven szabadlovasok, akik se nem jó családból származnak, se nem esküdtek fel senkire vagy semmire – ők leginkább azok a lovagok, akik saját magukat tették meg lovaggá, és a többi lovag többnyire lenézi őket.
Kedvelik a vaskos, fényes vérteket, a sisakokat, és lóháton is remekül harcolnak. Remek kardforgatók, és jól bírják a strapát, de jól értenek a hatásos belépőkhöz is.

Figyelem: Leerason nincs olyan, hogy "ser" vagy "sir", nem nevezik így a lovagokat, egyszerűen csak a nevükön hívják őket, vagy egyszerűen lovagnak. (Lordok és Ladyk sincsenek így, ők is csak urak, nagyurak, úrnők, kisasszonyok, stb.) A lovagokat egyszerűen csak úgy nevezik meg, "XY lovag".
Valamint az ő esetükben is fontos, hogy legyen címerük és jelmondatuk, ami többnyire ugyanaz, mint annak a lovagnak, aki felavatta őket.


Tipp:

Lovagként a legnagyobb esélyed akkor van a világban való megmaradásra, ha egy nemesi ház lobogójára felesküdve harcolsz. Valamint számtalan lovagi tornán vehetsz részt, amelyek során bizonyíthatod rátermettségedet, öregbítheted házad hírnevét, és persze a sajátodat is, és még jutalmakban is részesülhetsz, ha megnyered a versenyt. Vagy ölts fehér palástot, és védelmezd a hitet és Lessandre Nővéreit különleges kalandok során!


Kaszt fő képességei:

Tűrőképesség, Fegyveres Harc, Kreativitás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

A lovagokra a nehéz és teljes vértezetek negatív módosítói 1-el kevésbé hatnak.


Speciális képesség:

Hősiesség - A lovag két körön át minden nem mágikus közelharci támadást tökéletesen ki tud védeni, akár több irányból is, feltéve hogy van valamilyen fegyvere vagy pajzsa, vagy ezek hiányában legalább nehéz vért van rajta. Ha pajzs van a kezében, ez a képesség távolsági támadásokra is vonatkozik, ekkor azonban kitétel, hogy csak egy irányból érkezőket. Ez idő alatt támadni nem tud, de egy kör után megszakítható.

A képesség naponta (legalább 8 óra nyugodt alvás) egyszer használható.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek