Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Alkimista ❈

Leírás:

Az alkimista a világ növény és kőgyűjtője. Az alkimisták gyakran járják az erdőket, mezőket, belemélyednek a herbáriába, gombákat szednek, köveket keresgélnek, és állandóan különös illatok lengik körbe őket. Ők azok, akik órákat el tudnak tölteni egy- egy növény tanulmányozásával, a lombikok rendezgetésével, és a mindenféle bájitalok párolásával és öntözgetésével… amíg egyszer fel nem robbantják magukat. Kissé különcök tudnak lenni, és néha olyan, mintha sokkal többre tartanák a növényeket, mint a többi élőlényt. Ugyanakkor varázslatos dolgokat képesek alkotni belőlük. Egy kis gyógynövény, egy kis mérges gomba, és valami különleges kristály… és az alkimista máris egy olyan löttyöt készít belőle, amelynek mindenki a csodájára járhat!


Tipp:

Alkimistaként érdemes kitanulnod a gyógyító szakmát, mert sokat segíthet munkásságodban. Ha igazán jó, híres és keresett alkimista akarsz lenni, akkor pedig ajánlott, hogy folyamatosan gyűjtögess, raktározz el mindent, és kísérletezd ki, mi mire jó, miből mit lehet készíteni, vagy melyik kombináció nem jó, s jegyezd fel magadnak a tapasztalataidat. Így hamar eljuthatsz egy olyan szintre, hogy akár kalandokban is részt vehess az italaiddal, vagy keresett bájital kereskedő legyél a piacon, esetleg segíthess a rászorulókon Lessandre Templomában.


Kaszt fő képességei:

Alkímia, Észlelés, Tanulás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

Az alkimistáknak nagyobb esélye van rá, hogy sikeresen elkészítenek egy-egy bájitalt, mint a többi kasztnak. Ráadásul ha valamilyen oknál fogva nem sikerül semmit kikeverniük a beállított alkotóelemekből, 33% esélyük van rá hogy rájöjjenek miért nem sikerült: a beállított alkotóelemekből nem lehet semmilyen bájitalt készíteni, vagy jók az alkotóelemek, csak az alkímia képességük nem elég magas. Ezeken felül az alkimistáknak 25% esélye van rá, hogy egy bájital elkészítése (akár sikerül akár nem) nem fogyaszt a bájitalkészletükből.


Speciális képesség:

Rezisztencia – Az alkimista élete során megannyi különlegességgel kísérletezett, így szervezete ellenállóbbá vált a mérgekkel szemben. Minden méreg egy kategóriával gyengébben hat rá.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2021 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek