Főmenü

Főoldal Fórum Szabályzat Chat

Világleírás

Leeras Világa Delron Fajok Kasztok Mágia Hitvilág Bestiárium és herbária Térképek Legendás Leerasiak

Súgó / Segítség

Kezdő Kalandoroknak Kreatív Kalandoroknak Karakterlap Struktúrák GY.I.K.

Egyéb

Alkotók Kockagurító

Oldal tetejére
<<<< vissza

❈ Alkimista ❈

Leírás:

Az alkimista a világ növény és kőgyűjtője. Az alkimisták gyakran járják az erdőket, mezőket, belemélyednek a herbáriába, gombákat szednek, köveket keresgélnek, és állandóan különös illatok lengik körbe őket. Րk azok, akik órákat el tudnak tölteni egy- egy növény tanulmányozásával, a lombikok rendezgetésével, és a mindenféle bájitalok párolásával és öntözgetésével… amí­g egyszer fel nem robbantják magukat. Kissé különcök tudnak lenni, és néha olyan, mintha sokkal többre tartanák a növényeket, mint a többi élőlényt. Ugyanakkor varázslatos dolgokat képesek alkotni belőlük. Egy kis gyógynövény, egy kis mérges gomba, és valami különleges kristály… és az alkimista máris egy olyan löttyöt készí­t belőle, amelynek mindenki a csodájára járhat!


Tipp:

Alkimistaként érdemes kitanulnod a gyógyí­tó szakmát, mert sokat segí­thet munkásságodban. Ha igazán jó, hí­res és keresett alkimista akarsz lenni, akkor pedig ajánlott, hogy folyamatosan gyűjtögess, raktározz el mindent, és kí­sérletezd ki, mi mire jó, miből mit lehet készí­teni, vagy melyik kombináció nem jó, s jegyezd fel magadnak a tapasztalataidat. így hamar eljuthatsz egy olyan szintre, hogy akár kalandokban is részt vehess az italaiddal, vagy keresett bájital kereskedő legyél a piacon, esetleg segí­thess a rászorulókon Lessandre Templomában.


Kaszt fő képességei:

Alkí­mia, Észlelés, Tanulás


Ezek közül karakteralkotáskor kiválaszthatod, hogy melyik mennyire fontos számodra, melyikre mennyi bónuszt kapj.

Funkció Bónusz:

Az alkimistáknak nagyobb esélye van rá, hogy sikeresen elkészí­tenek egy-egy bájitalt, mint a többi kasztnak. Ráadásul ha valamilyen oknál fogva nem sikerül semmit kikeverniük a beállí­tott alkotóelemekből, 33% esélyük van rá hogy rájöjjenek miért nem sikerült: a beállí­tott alkotóelemekből nem lehet semmilyen bájitalt készí­teni, vagy jók az alkotóelemek, csak az alkí­mia képességük nem elég magas. Ezeken felül az alkimistáknak 25% esélye van rá, hogy egy bájital elkészí­tése (akár sikerül akár nem) nem fogyaszt a bájitalkészletükből.


Speciális képesség:

Rezisztencia – Az alkimista élete során megannyi különlegességgel kí­sérletezett, í­gy szervezete ellenállóbbá vált a mérgekkel szemben. Minden méreg egy kategóriával gyengébben hat rá.


<<< vissza
© Leeras Legendája 2018-2023 │ Minden jog fenntartva.
Általános felhasználási feltételek